Primo Grill's & Smokers

 Keramische houtskool Barbecue Primo Oval XL

 

Algemene product informatie

 

De Primo Grill, waarschijnlijk de beste barbecue ter wereld, is verwaardigt uit de beste kwaliteit keramiek uit midden Amerika (Georgia). De baanbrekende gedachte achter deze barbecue, zijn uitgesproken ovalen vormgeving (gepatenteerd) en moderne uitzicht maken van uw Primo Grill een uitzonderlijk toestel: de volledig keramische opbouw garandeert u een grote gebruiksvriendelijkheid en een ongekend lange levensduur.

 

Oorsprong

 

Primo is absoluut geen gewone barbecue maar een keramisch kooktoestel. Het concept is minstens 3000 jaar oud en stamt af van het Aziatische "Kamado" een ronde klei pot met deksel waar o.a. rijst, groenten en vlees in werden bereid. In  de jaren ‘60/’70 is deze oude techniek overgewaaid naar de verenigde Staten en daar vernieuwd, veranderd en verbeterd om tot het huidige hedendaagse concept te komen.

"PRIMO" is vervaardigd van de meest hoogwaardige gepatenteerde keramiek ter wereld, alleen de beste keramiek kan de extreme temperaturen waar een Kamado aan wordt blootgesteld aan. Tevens wordt de keramiek, bij Primo, voorzien van een watervaste, zwarte glazuurlaag om de duurzaamheid te bevorderen en vochtpenetratie tegen te gaan.

 

Overzicht Primo Grill modellen 


Gebruik


In tegenstelling tot een metalen barbecue waarbij de warmte makkelijk door het deksel verdwijnt omwille van de warmtegeleiding van het metaal, behoudt de Primo Grill veel langer zijn warmte met een optimale bereiding, meer smaak en een malser en sappiger resultaat tot gevolg. Een PRIMO is oven en barbecue in één. U kunt er vlees, vis, brood, kip, groenten, pizza, speenvarken, desserten enz... op klaarmaken.

In elk van de vier modellen, Oval-XL, Kamado, Oval-L en Oval-Jr van groot naar klein kunt u bakken, grillen, roken, braden, zelfs op lage temperatuur dankzij een perfect werkende luchtregeling. Er is ook een volledig gamma nuttige PRIMO toebehoren in optie verkrijgbaar.

Eigen aan de Primo Grill is de glanzende zwarte emaillen laag waar het toestel mee is afgewerkt. Deze laag is loodvrij en laat het toe de Primo het ganse jaar door buiten te laten staan. U kunt uw Primo Grill zelfs buiten gebruiken tijdens de wintermaanden. Met de Primo organiseert u zelfs een fantastische familiediner met Kerstmis of Nieuwjaar! De perfecte temperatuurregeling zorgt voor een laag verbruik van houtskool.

Door zijn gesloten vorm en de dikte van het isolerende keramiek is de temperatuur in de "PRIMO" tot op de graad aan toe te regelen. Mede hierdoor worden al uw gerechten evenredig gegaard, gegrild, gebakken, gestoofd of gerookt en dat op een fractie van de houtskool die u normaal nodig zou hebben.

"PRIMO" is daarom uitermate geschikt voor het bereiden van alle soorten groenten, vlees en vis. Bakken van pizza, broden en zelfs taarten zijn geen uitzondering, en dat het gehele jaar door. "PRIMO" levert uitmuntende prestaties, geen wonder dat professionele koks, hobby koks, levensgenieters en culinair ingestelden overal ter wereld "PRIMO" hoog in het vaandel dragen.

 

 

Primo Grill horeca oplossingen

 

Horeca

 

Ook in de horeca zijn keramische grill een nadrukkelijk in opkomst zijnde kooktoestel. Dankzij de gesloten deksel en geringe rook uitstoot is het zeer goed mogelijk in de keuken van uw restaurant een Primo keramische grill te plaatsen. Grill gerechten kunnen hiermee aangeboden met de echte houtskool grillsmaak zoals het hoort.

 

Voordelen

 

  • Binnen 15 minuten of minder gebruiksklaar
  • Bakken, grillen, roken en stoven op hetzelfde apparaat
  • Verdeeld de warmte optimaal, dus geen "hot" of "cold" spots
  • Brandt zeer efficiënt, dus zeer zuinig met houtskool (tot wel 20 uur)
  • Ideaal voor Low and Slow Cooking
  • Tegelijk direct en indirect koken
  • Optimale controle over de temperatuur
  • 20 jaar garantie op het keramiek
  • Weerbestendig
  • Gepatenteerd Ovaal design

 

Een aanwinst en sieraad in iedere tuin "PRIMO" biedt u al deze voordelen, maar "PRIMO" biedt u vooral het sappigste vlees, de lekkerste vis, knapperige broden en geurende taarten, kortom de smakelijkste gerechten die u zich ooit heeft voor kunnen stellen.

 


 

By Denis & Daphne